Ce tapet să alegi pentru hol?

Atunci când amenajați coridorul, merită să vă țineți de același stil al restul camerelor. O opțiune excelentă pentru decorare este tapetul pentru hol - ar trebui să fie într-o culoare care să nu contrasteze cu nuanța tavanului, podelei, mobilierului. Primul pas este să alegeți materialul și stilul articolului, apoi să treceți la design.

Recomandări pentru alegere

Când cumpărați tapet pentru această cameră, trebuie să țineți cont de următoarele:

  1. Este important să optați pentru articole durabile pe perete – de obicei în coridor există mult praf, murdărie și umiditate.
  2. Trebuie să abordați cu seriozitate alegerea culorilor, deoarece aceasta este o cameră fără surse de lumină naturală. Culorile prea închise vor face spațiul vizual mic și sumbru. În acest caz, trebuie să luați în considerare iluminarea suplimentară.
  3. Trebuie să țineți minte că acestea sunt cele mai mici încăperi din casă. Prin urmare, este mai bine să ne oprim asupra tapetului care extinde vizual spațiul și îl face mai luminos.

Dacă în apartament există un câine sau o pisică, cu siguranță ar trebui să optați pentru tapet pentru hol rezistent la uzură care va face față la toată murdăria pe care o aduc animalele de companie. Același lucru este valabil și dacă este depozitat în interior echipament sportiv sau un cărucior.

Material

Una dintre cele mai importante întrebări este materialul produsului. Versiunea pe hârtie este considerată accesibilă. Este ecologic, dar nu va servi mult datorită faptului că nu este rezistent la uzură. Modelele de vinil sunt alegerea ideală. Un astfel de tapet pentru hol are o structură specială care împiedică pătrunderea murdăriei înăuntru. Murdăria rezultată poate fi îndepărtată cu o cârpă umedă. O altă opțiune comună este tapetul din flizelină, care poate fi neted sau în relief. El poate fi lipit chiar și pe o suprafață imperfect plană. Are proprietatea care vă permite să ascundeți chiar și micile fisuri de pe pereți. Poate fi spălat și acesta. Când lipiți orice tip de tapet, este important să pregătiți cu atenție pereții, mai întâi scăpați de denivelări și fisuri. Numai în acest fel se va putea obține un efect și un tip de acoperire de perete de neegalat.

Puteți cumpăra pentru hol și tapet cu fotografie. În acest sens, este necesar să se țină cont de designul general din interior și de dimensiunea încăperii. Este indicat să refuzați produsele cu detalii mari dacă camera este îngustă și mică. În holurile mari, merită să utilizați fototapetul ca element de zonare.

Stilul

Pentru a cumpăra tapet pentru hol, care se vor potrivi ideal pentru casa dumneavoastră, trebuie să luați în considerare stilul pânzelor:

  • scandinav;
  • modern;
  • minimalism;
  • high tech;
  • provence și country.

Dacă întregul apartament este proiectat într-un anumit design, același lucru este ales și pentru hol.

Desenul

Astăzi găsiți pânze cu ornamente florale, texturale, printuri geometrice. Magazinul online al companiei „Uwalls” vă invită să vă familiarizați cu un catalog bogat de produse și să cumpărați articolele care vă plac. Produsele sunt vândute la prețuri rezonabile și le puteți obține prin curierat.

citește mai mult