Cel mai bun tapet pentru baie – ce fel este acesta?

Baia este considerată cea mai pretențioasă cameră dintre toate. Prin urmare, alegerea tapetului pentru baie poate fi destul de dificilă. Există întotdeauna un nivel ridicat de umiditate, schimbări frecvente de temperatură, care ar trebui luate în considerare atunci când alegeți pânzele. Produsele trebuie să aibă o rezistență excelentă la apă. Alegând modelele potrivite, aveți ocazia de a diversifica interiorul datorită texturii neobișnuite și aspectului frumos al tapetului.

Ce puteți lipi?

O baie mică oferă un spațiu imens pentru experimentare. Spre deosebire de plăcile de faianță și panourile din plastic, astfel de pânze pot fi îndepărtate cu ușurință și înlocuite cu un material diferit dacă este necesar. Cu ajutorul tapetului pentru baie puteți reda interiorului repede și cu ușurință culoare, textură, unicitate. Tipuri populare de tapet care pot fi folosite în această cameră:

  1. Vinil - sunt create pe baza de polimeri, care nu se tem de umiditate și chiar de apa propriu-zisă. Tapetul pentru perete este vândut în mai multe versiuni - pe hârtie și pe bază de flizelină. Printre avantajele lor evidente se numără o mare varietate de modele, rezistența structurală, lipirea ușoară și durata de viață lungă.
  2. Tapet lavabil – este ușor de curățat de murdărie cu o lavetă umedă sau o perie obișnuită. Pânzele sunt produse pe diferite baze, care sunt protejate de o compoziție specială rezistentă la umiditate. Principalele avantaje sunt durabilitatea și rezistența la uzură.
  3. Fototapetul – se clasifică în funcție de materialul principal folosit în producție. Există tapet din hârtie, textil, flizelină și vinil. Pentru a lipi pe pereți, nu aveți nevoie de abilități speciale. Există opțiuni gata făcute pe piață dar puteți face și o comandă individuală. Pânzele cu fotografii transformă orice interior.

Anume cel din urmă tip este la mare căutare. Unui astfel de tapet pentru baie i se poate aplica orice desen. În conformitate cu aceasta, se disting fototapet panoramic, fototapet 3D și de fundal.

Cum să decideți asupra culorii?

Pentru a evita crearea contrastului vizual la intrarea în cameră, trebuie să vă asigurați că pânzele sunt combinate cu finisajele podelelor și a ferestrelor. De asemenea, acestea ar trebui să se potrivească cu paleta de culori a mobilierului care este prezentă în cameră. Dacă trebuie să împrospătați atmosfera, să aduceți culori stridente, vă puteți opri la culorile aprinse ale tapetului. Sunt în perfectă armonie cu obiectele deschise la culoare. Pentru a crea contrast, este recomandat să folosiți o nuanță de accent ca culoare principală a pânzelor.

Un tapet pentru baie rezistent la apă monocrom va fi o alegere excelentă pentru camerele mici în care există deja un surplus de mobilier.

De ce ar trebui să lipiți tapet pe pereții din baie?

Lipirea pereților camerei specificate, în special a uneia mici, nu este dificilă, deoarece acest proces este în puterea oricui. Dar acestea nu sunt toate avantajele utilizării acestui material de finisaj:

  • o posibilitate extraordinară de a transforma interiorul, de a adăuga unicitate datorită varietății de modele, texturi, nuanțe;
  • disponibilitate și viteză mare de instalare;
  • capacitatea de a imita materiale scumpe precum marmura, granitul, lemnul.

Este ușor să cumpărați produsele necesare în magazinul online „Uwalls”. Cumpărătorii au acces la o gamă largă de produse, unde există modele pentru toate gusturile. Din catalog puteți alege produse la un preț accesibil dar și mai mare. Este nevoie de un minim de timp pentru a plasa o comandă. Puteți primi fototapetul în timp record datorită livrării rapide.

citește mai mult